Uw archief goed gedekt

Met VANWAARDE DocumentenWacht bent u optimaal voorbereid op calamiteiten. Een slimme combinatie van een financiële dekking en de beste ondersteuning van uw archief, mocht er iets mis gaan.

Het documentenwachtsysteem van VANWAARDE werkt, omdat het zo eenvoudig is. Al vele gerenommeerde bedrijven, gemeentes en instellingen zijn lid en betalen een klein bedrag per jaar. Dat geld gaat in een fonds waaruit de eerste hulp bij calamiteiten wordt betaald.

Maakt u geen gebruik van het fonds, dan is er geen man overboord. Heeft u het wel nodig dan komt VANWAARDE DocumentenWacht snel in actie om de schade zoveel mogelijk te beperken en uw archief veilig te stellen.

Interessant? Voor maar € 28,75 per jaar (ex. btw) doet u ook mee!
Vraag hier uw abonnement aan!

Verdere schade voorkomen

Na een calamiteit komen we direct in actie om verdere schade te voorkomen. Natte archiefstukken vriezen we zo snel mogelijk in tot -35 ºC om schimmels te voorkomen en om de uitloop van inkten te beperken.

Op deze manier hebben we rustig de tijd voor een gedetailleerd schaderapport voor u en uw verzekering. Maar daarna moet het nat geworden materiaal gereconditioneerd worden. Dat betekent drogen, zonder dat er schimmels ontstaan en zonder dat inkten uitlopen. Zo krijgen we het archief weer raadpleegbaar.

Goed drogen
We drogen in onze vriesdrooginstallaties en waar nodig blad voor blad in een geprepareerde klimaatkamer. Er kunnen waterkringen zichtbaar blijven , maar die hebben geen invloed op de leesbaarheid. Maar soms moet een archief opnieuw verpakt worden. Zijn er specifieke stukken die u wilt inzien? Dan geven we die voorrang bij de reconditionering!

Alle zorg voor uw archief

Het vervoer van uw waardevolle archief of administratie is maatwerk. Hoe groot of hoe klein ook. En dat u de hoogste kwaliteitseisen stelt, spreekt voor zich. VANWAARDE is al vele jaren specialist en kan elke klus aan.

Elk transport, nationaal of internationaal, wordt bij ons tot in detail voorbereid. Daarbij brengen we uw wensen en de eisen die het archief stelt, helder in beeld. Welk verpakkingsmateriaal is nodig? Is een extra verzekering nodig? Hoe is de situatie op het afleverpunt?

Hieruit volgt een transportadvies dat we uitgebreid met u bespreken. Zo kunnen we vrijblijvend een scherpe offerte voor u opstellen.

De ideale opslag voor uw documenten
Met VANWAARDE DocumentenWacht heeft u een geruststellend goede service te pakken. Ook voor de opslag van uw waardevolle documenten. Stevige basis van deze service is ons zwaar beveiligde depot. Oersterk en met ideale klimaatomstandigheden, dus veilig voor elk soort object.

Korte of lange opslag, een enkel document of een uitgebreid archief, particulier of instelling: voor elke wens hebben wij een passende prijs en oplossing.

VANWAARDE houdt het in de gaten

Bij goed depotbeheer hoort ook goede monitoring van temperatuur en vochtigheid. En met jaarlijkse kiemgetalmetingen weten we hoeveel schimmelsporen er in de lucht zitten. Zo sturen we de schoonmaak scherp aan om schimmelproblemen te voorkomen. Ook bestrijden we eventueel ongedierte ruim op tijd. We richten ons op de volgende zaken:

  1. Collectie of archief : visueel beoordelen en testen op schimmels.
  2. Luchtkwaliteit : monitoren op temperatuur, vochtigheid en kiemgetallen.
  3. Muren, vloer en plafond : onderzoek op vochtplekken, eventueel met bouwkundig onderzoek.

Samen kijken we naar de aard van de problemen en bepalen aan de hand daarvan een Plan van Aanpak.

Maak van een calamiteit geen ramp

Een calamiteit is voor u en uw waardevolle archief al erg genoeg. Maar laat het niet uitdraaien op een complete ramp. VANWAARDE DocumentenWacht richt zich op het beperken van schade, zodat u de zaken daaromheen kunt regelen.

Een brand blussen of alleen schoonmaken is niet genoeg bij een calamiteit. VANWAARDE voorkomt ergere schade door vakkundige medewerkers in te zetten die ook de logistiek verzorgen. Dat betekent geschikt vervoer, het juiste verpakkingsmateriaal, accurate registratie en geconditioneerde opslag. Zo kan in alle rust een schaderapport worden opgesteld en weet u of er restauratie nodig is.

Weet u van te voren wanneer uw archief gevaar loopt? Natuurlijk niet. Daarom is VANWAARDE DocumentenWacht er ook in een slim en voordelig abonnement. U krijgt dan voor maar € 28,75 per jaar (ex. btw) van ons:

  • dag en nacht bereikbaarheid
  • 16 uren deskundige hulp
  • 1 transport
  • 250 stuks verpakkingsmateriaal
  • 1 maand opslag
  • schaderapport voor de verzekering

Het VANWAARDE DocumentenWacht -abonnement wordt inmiddels in alle tevredenheid afgenomen door vele gerenomeerde bedrijven, instellingen en gemeentes. Meer weten? Neem vrijblijvend contact op!