Uw kunst in goede handen

Dat beheer van kunst een vak apart is, hoeven we u niet uit te leggen. VANWAARDE werkt al jaren met veel passie en kennis aan restauratie, transport en conserveren van kunst, ook na calamiteiten.

Zelfs beveiligde opslag met klimaatbeheersing is mogelijk. Wij noemen deze service MuseumWacht en nemen hiermee alle zorg voor uw waardevolle objecten uit handen.

Wilt u weten hoe wij u kunnen helpen? Neem dan even contact op. Alles is bespreekbaar en we maken graag vrijblijvend een offerte voor u!

De kunst van het restaureren

Bij VANWAARDE werken dagelijks ruim dertig deskundige restauratoren aan de mooiste kunstobjecten. Elk vanuit zijn of haar eigen specialisme. Daarmee is elk voorwerp uit uw museum of collectie bij ons in goede handen.

Bovendien brengen we het restauratieproces helder voor u in beeld. Dan weet u precies waar u aan toe bent. De basis is het restauratieplan. Hierin ziet u wat er moet gebeuren, welke materialen nodig zijn, wat de doorlooptijd is en wat het gaat kosten.

En heeft u vragen? Dan overlegt u toch gewoon even met de restaurator! Pas als u tevreden bent met de aanpak gaan wij aan de slag.

Bovendien verzorgen we met onze MuseumWacht-service ook het vervoer. Zo weet u zeker dat uw waardevolle object veilig, desgewenst verzekerd en gerestaureerd weer op zijn plek terecht komt. Maak vrijblijvend eens een afspraak!

Alle zorg voor uw collectie

Het vervoer van uw waardevolle collectie is maatwerk. Hoe groot of hoe klein ook. En dat u de hoogste kwaliteitseisen stelt, spreekt voor zich. VANWAARDE is al vele jaren specialist en kan elke klus aan.

Elk transport, nationaal of internationaal, wordt bij ons tot in detail voorbereid. Daarbij brengen we uw wensen en de eisen die het kunstobject stelt, helder in beeld. Welk verpakkingsmateriaal is nodig? Is een extra verzekering nodig? Hoe is de situatie op het afleverpunt?

Hieruit volgt een transportadvies dat we uitgebreid met u bespreken. Zo kunnen we vrijblijvend een scherpe offerte voor u opstellen.

De ideale opslag voor uw kunst
Met VANWAARDE MuseumWacht heeft u een geruststellend goede service te pakken. Ook voor de opslag van uw waardevolle voorwerpen. Stevige basis van deze service is ons zwaar beveiligde depot. Oersterk en met ideale klimaatomstandigheden, dus veilig voor elk soort object.

Korte of lange opslag, een enkel object of een uitgebreide collectie, particulier of museum: voor elke wens hebben wij een passende prijs en oplossing.

VANWAARDE houdt het in de gaten

Bij goed depotbeheer hoort ook goede monitoring van temperatuur en vochtigheid. En met jaarlijkse kiemgetalmetingen weten we hoeveel schimmelsporen er in de lucht zitten. Zo sturen we de schoonmaak scherp aan om schimmelproblemen te voorkomen. Ook bestrijden we eventueel ongedierte ruim op tijd. We richten ons op de volgende zaken:

  1. Collectie of archief : visueel beoordelen en testen op schimmels.
  2. Luchtkwaliteit : monitoren op temperatuur, vochtigheid en kiemgetallen.
  3. Muren, vloer en plafond : onderzoek op vochtplekken, eventueel met bouwkundig onderzoek.

Samen kijken we naar de aard van de problemen en bepalen aan de hand daarvan een Plan van Aanpak.

Maak van een calamiteit geen ramp

Een calamiteit is voor u en uw waardevolle collectie al erg genoeg. Maar laat het niet uitdraaien op een complete ramp. VANWAARDE MuseumWacht richt zich op het beperken van schade, zodat u de zaken daaromheen kunt regelen.

Een brand blussen of alleen schoonmaken is niet genoeg bij een calamiteit. VANWAARDE voorkomt ergere schade door vakkundige medewerkers in te zetten die ook de logistiek verzorgen. Dat betekent geschikt vervoer, de juiste verpakkingsmaterialen en geconditioneerde opslag. Zo kan in alle rust een schaderapport worden opgesteld en weet u of er restauratie nodig is.

Weet u van te voren wanneer uw collectie gevaar loopt? Natuurlijk niet. Daarom is VANWAARDE MuseumWacht er ook in een slim en voordelig abonnement. U krijgt dan voor maar € 28,75 per gebouw per jaar (ex. btw) van ons:

  • dag en nacht bereikbaarheid
  • 16 uren deskundige hulp
  • 1 transport
  • 250 stuks verpakkingsmateriaal
  • 1 maand opslag
  • schaderapport voor de verzekering

Het VANWAARDE MuseumWacht -abonnement wordt inmiddels in alle tevredenheid afgenomen door vele gerenomeerde instellingen en musea. Meer weten? Neem vrijblijvend contact op!