Blog Jeroen Jochems

"Vorig jaar op de Museum Vakdagen in het Evoluon heb ik klanten, relaties en bezoekers gesproken en vele malen ging het over het onderwerp "kennis". Er is op diverse plaatsen kennis aanwezig over allerlei verschillende onderwerpen maar mensen die over de volle breedte advies kunnen geven zijn schaars. Een deel van hen verlaat de arbeidsmarkt en het andere deel specialiseert zich op 1 gebied. Ik kwam toen met het idee dat wij vanuit VANWAARDE een kennisbank met diverse onderwerpen moesten gaan aanbieden. Toen was het idee nog om dat, ja echt waar, in ordners te gaan verspreiden. Dat mensen het zelf konden printen en de mappen zo aanvullen als er weer nieuwe onderwerpen bij waren gekomen. Zoals bij heel veel van mijn ideeën gaan we dan vol enthousiasme aan de slag om het vervolgens te laten liggen. Dat is dan altijd een teken dat de tijd er nog niet rijp voor is......

Rond de jaarwisseling liet een kennis van mij een app zien die je zelf heel eenvoudig aan de achterkant kan vullen en bijhouden. Met het idee van de kennisbank nog in het achterhoofd en het feit dat de Museum Vakdagen er weer aankwamen vielen de puzzelstukjes ineens op hun plek; we gaan de kennisbank in de vorm van een app aanbieden.

Omdat we al een CHV app hadden en deze maar liefst 1250 keer gedownload is ( wat best veel is voor een app waarin niets gebeurd ) heb ik gelijk besloten om het gehele CHV gedeelte uit de oude app ook in de nieuwe app op te nemen. Om de VANWAARDE app "levend" en interessant te houden plaatsen we dagelijks nieuwsberichten uit onze wereld, de wereld van restauratie en calamiteiten. Maar ook aansprekende berichten gerelateerd aan ons vakgebied.

Zo ontstond na wekenlang bouwen en fouten eruit halen langzamerhand een mooi compleet plaatje wat volgens mij interessant is voor iedereen in de culturele wereld. Met name de kennisbank die linkt naar alle gerenommeerde instanties geeft een schat aan informatie die door diezelfde instanties up-to-date wordt gehouden.

In de app is al een klantenportaal aanwezig waarin we om het plaatje geheel compleet te maken bijvoorbeeld uw calamiteitenplan in kunnen plaatsen. Middels een eigen gebruikersnaam en wachtwoord kunnen uw medewerkers op die manier altijd bij het calamiteitenplan van uw instelling en hebben ze tevens in de app alle hulpverleningsinstructies bij de hand om snel schade te kunnen beperken. Op dit moment zit er een demo plan in de app zodat onze klanten en relaties het eerst kunnen bekijken en testen. Heeft u vragen over het klantenportaal neem dan contact met mij op via jeroenjochems@vanwaarde.eu

We waren in ons werkveld de eerste in Nederland en België die een (tot calamiteiten beperkte) app uitbrachten en we hopen u met deze VANWAARDE app nog beter van dienst te kunnen zijn. Wij hopen dat deze tool u op weg helpt in de dagelijkse werkzaamheden en dat u in noodsituaties eerste hulp kunt verlenen aan uw collectie.

Uiteraard blijft ook ons vertrouwde telefoonnummer 24/7 in de lucht en staan onze specialisten en restauratoren voor u klaar."

Download onze VANWAARDE app via de appstore en de playstore door te zoeken op vanwaarde.

playstore

appstore