CHV-training

In de nieuwsbrief van december werd het al even benoemd, de CHV-training komt er weer aan. Op 13 maart 2018 geven Jeroen Jochems en Franjola van Hellemond een CHV-training bij VANWAARDE.

Wat is een CHV-training precies?
Bij de Collectiehulpverlening worden werknemers en vrijwilligers van onder andere musea en archieven getraind om correct te handelen bij calamiteiten waarbij de collectie in gevaar komt.
Waar de BHV-training meestal door een paar medewerkers van een organisatie wordt gevolgd, is de CHV-training voor iedere medewerker aan te raden. Dit in verband met wisselende diensten en het verloop van medewerkers. Voor het behoud van een collectie is het belangrijk dat de kennis over correct handelen bij calamiteiten zo breed mogelijk wordt uitgezet.

De training
De training wordt door Jeroen Jochems en Franjola van Hellemond gegeven aan de hand van gesprekken en praktijkvoorbeelden. Op die manier proberen zij inzichtelijk en concreet te maken hoe je het beste kunt handelen bij een calamiteit.

Inschrijven?
De volgende CHV-training vindt op 13 maart plaats. Om je in te schrijven of voor meer informatie kun je contact opnemen via info@vanwaarde.eu