De moeite waard

De komende periode staan er diverse activiteiten en tentoonstellingen op de agenda die de moeite van het bezoeken waard zijn.

Papierfabriek De Middelste Molen

Er wordt een tweedaagse workshop bij de Papierfabriek De Middelste Molen georganiseerd. Ga aan de slag met het scheppen van papier waar een reliëf in zichtbaar en voelbaar is. Ontwerp zelf kaarten of papieren objecten en onderzoek wat de mogelijkheden van reliëf zijn. Er is keuze tussen een tweedaagse workshop of een korte kennismaking van een ochtend of middag. Kijk op de site voor de mogelijkheden.

Joods Museum

Net over de grens, in Brussel, is er van 13 oktober 2017 tot 18 maart 2018 een tijdelijke tentoonstelling genaamd ‘Gastvrij Brussel?’. De tentoonstelling vertelt hoe de Belgische hoofdstad zich beetje bij beetje omvormde tot een ‘wereldstad’, waarin 180 nationaliteiten naast elkaar leven en wonen. Naast historische objecten wordt ook het werk van jonge opkomende kunstenaars getoond die hun basis in Brussel hebben. De migratieproblematiek en culturele verscheidenheid komen hierbij aan bod. Kijk op de site voor meer informatie.

Museum MORE

Ontdek de magie van Carel Willink, de belangrijkste schilder van het magisch realisme. Kasteel Ruurlo, de tweede locatie van Museum MORE, is open voor publiek. In het kasteel staat het leven en werk van grootmeester Carel Willink in een verrassende opstelling centraal. De tentoonstelling toont de ontwikkeling van een zoekende kunstenaar. De collectie in het kasteel is roulerend, maar er zijn altijd topstukken te zien van de meesterschilder. Kijk op de site voor meer informatie.