Een dag uit het VANWAARDE-leven van Debbie Kablau

8:30 uur

Om 8:15 uur stap ik in de auto, om 5 minuten later aan te komen. Na een kop koffie begin ik om 8:30 uur met de dag. Als mijn collega en ik naar onze vestiging in Helmond gaan is dat anders. We gaan sowieso een keer per week en vertrekken om 6:30 uur. Mijn dagen beginnen niet hetzelfde. De ene keer start ik met mail, dan gaat direct de telefoon vanwege een calamiteit, dan is er iemand ziek of dan ga ik verder waar ik gister ben geëindigd. 

Werk
Op de website staat Office Manager, maar dat is maar een naampje. Ik ben aangenomen voor de boekhouding, maar in zes jaar zijn daar een hoop taken bijgekomen of afgevallen. Zo zorg ik operationeel voor de planning, overleg met de projectleiders, maak offertes voor de papierrestauratie en ik stuur een aantal collega’s aan. Maar verder doe ik de telefoon, bestellingen, stukje personeelszaken en een deel van de boekhouding. Mijn functie is met het bedrijf meegegroeid.
 
Energie
Op werk krijg ik energie van de diversiteit. Ik zeg altijd “Als ik fulltime boekhouding was blijven doen, had ik het niet zolang volgehouden.” Ik krijg nu veel vrijheid om te doen wat ik leuk vind, zonder dat er iemand achter me staat mee te kijken. Dat vind ik heel fijn.
 

12:30 uur

12:30 uur lunch is ook echt stipt. De ene keer ben ik dan nog druk bezig met iets en de andere keer ben ik juist al voor 12:30 klaar. Dat vind ik soms lastig timen. Zeker als je ergens helemaal in zit. Iedereen neemt z’n eigen lunch mee. En op vrijdag is het snackdag. 

Bezit
Mijn auto! Dat is mijn vrijheid. Dat zorgt ervoor dat ik weg wil als ik kan. Niet dat ik altijd onderweg ben, maar het kan wel. Ik weet zeker, zodra m’n auto kapotgaat, koop ik gelijk een nieuwe.
 
Project
Het drogen van een grote hoeveelheid medische dossiers was een groot project. Ik moest ervoor zorgen dat de planning klopte, dat alles liep en dat het op tijd klaar was. Een mooie pittige opdracht!
 
Trots
Dat ligt in het verlengde van de medische dossiers eigenlijk. Als ik m’n werk goed doe en als de rest van het team het ook allemaal goed doet, dan ben ik er trots op dat we het samen voor elkaar krijgen. Dat we de klus mooi afronden.
 

17:30 uur

Op de een of andere manier lukt het altijd om met het werk voor die dag om 17:00 uur klaar te zijn. Dan stap ik in de auto, kom 5 minuten later thuis en doe om 17:30 altijd hetzelfde: de herhaling van Goede tijden, Slechte tijden kijken. Dat is mijn ontspanning.