Een dag uit het VANWAARDE-leven van Enzo de Boer

8:00 uur

De werktijden zijn nogal wisselend. Als het een stuk rijden is en we drukte verwachten, gaan we soms al om 6.00 uur of 8.00 uur op pad. Als we dichterbij aan de slag gaan, doen we meestal met het team een bakkie en gaan we daarna op pad.

Werk
Het werk is heel divers. Ene keer halen we pallets op bij een archief. Andere keer gaan we naar een museum om museale stukken op te halen.
Ik werk nu 5 jaar bij VANWAARDE en sinds deze juli hebben we onze eerste vrachtwagen. In de afgelopen maanden heb ik mijn vrachtwagenrijbewijs gehaald en nu ben ik verantwoordelijk voor de vrachtwagen.
Er is daardoor een stuk meer afwisseling in mijn werk. Naast het transport doe ik ook nog steeds (machinale) papierrestauratie.
 
Energie
Ik kwam binnen als leek en heb binnen 5 jaar veel stappen gemaakt. Ik vind het leuk om te ontwikkelen en bij VANWAARDE krijg ik die kans. Die grijp ik met beide handen aan!
 

12:30 uur

Vaak ben ik alleen en anders ben ik met een groep van vier onderweg. Dan spreken we een lunchtijd af. Dan gaan we daar in de kantine iets eten of nemen zelf iets mee. Daar moet natuurlijk wel tijd voor zijn. Soms duurt het werk langer en wordt de lunch overgeslagen, dan eten we wel een boterhammetje in de vrachtwagen. Je moet wel een beetje flexibel zijn.

Thuis
Mijn vrouw en ik zijn pasgetrouwd en we laten nu een huis bouwen in Loenen, een nieuwbouwproject. Daar heb ik lang voor gespaard, dus ik vind het mooi dat we dat nu kunnen realiseren.
En voetbal. Ik heb een seizoenkaart en pak zoveel mogelijk wedstrijden mee. Ook de Europese uitwedstrijden. Recent ben ik nog naar Bayern München - Ajax geweest.
 
Project
De grote klussen staan me wel het meeste bij. Zoals een enorme restauratieklus in Amsterdam. We zijn een jaar lang druk bezig geweest om duizenden documenten te drogen na een grote overstroming.
En m’n eerste klus. Dat was een grote brandklus in Zeeland met flink wat roetschade.
 
Trots
Ik houd van gezelligheid. Dat familie en vrienden bij elkaar zijn en dat je op elkaar kan bouwen. Dat vind ik belangrijk. En ook met werk vind ik dat we een leuke groep mensen hebben.
 

17:00 uur

Vorig jaar was ik nog voetbaltrainer van de jeugd van WSV Apeldoorn. Dat was behoorlijk druk en ik moest regelmatig flink haasten om op tijd bij de training te zijn. Dus ik heb een soort sabbatical als voetbaltrainer genomen. Extra werken is nu met de vrachtwagen ook geen probleem. En eigenlijk is het ook wel fijn om wat extra tijd te hebben in het weekend en ’s avonds.
Met de vrachtwagen ben je soms later klaar. Dan loopt het werk uit of is het druk op de weg. Als we de volgende dag weer gelijk op pad moeten, beginnen we gelijk met uitbezemen en schoonmaken van de vrachtwagen.