Een dag uit het VANWAARDE-leven van Jonny Kievits

8:00 uur

Over het algemeen ben ik als eerste aanwezig en start ik met een bakkie koffie waarna ik alles open.

Werk
Mijn functie is projectleider VANWAARDE MuseumWacht. Ik houd me dagelijks bezig met het onderhouden van contacten en het oppakken van aanvragen en offertes. Ik begeleid en doe de uitvoering van opdrachten die we krijgen. Geen dag is hierdoor hetzelfde, want het is altijd maatwerk afgestemd op het gewenste niveau van de opdrachtgever. Dan moet je denken aan bijvoorbeeld een museaal transport waarbij onvervangbare objecten van A naar B worden vervoerd. Of het veiligstellen van natte of beroete objecten die zo moeten worden vervoerd dat de schade niet vergroot wordt.
 
Energie
Van de spoedopdrachten tijdens een calamiteit krijg ik energie. De opdrachtgever is op zulke momenten vaak erg chaotisch en gedesoriënteerd. Als wij dan weer orde in de chaos kunnen scheppen en zo de opdrachtgever met een goed gevoel kunnen achterlaten.
 

12:30 uur

Voor mij persoonlijk is de lunch een belangrijk rustmoment van de dag. Dan laat ik iedereen om me heen lekker kletsen en drink ik mijn soepje.

Bezit
Mijn gezin is mijn meest waardevolle bezit. Daantje, Sven en Nicky en natuurlijk onze nepteckel Guusje.
 
Project
Het reinigen van een 3000 jaar oude kano uit de regio Mechelen vond ik een mooi project. Maar ook het reinigen van de archeologische collectie na een brand in Zwolle was mooi. Bijzonder was ook het reinigen van circa 3000 doosjes met gipsmodellen van gebitjes.
 
Foto: David Legreve. 
 
Trots
Als ik ergens trots op ben dan is het wel dat mijn kinderen het zo goed doen op school. Of dat mijn voetbalteam waar ik trainer van ben voor het tweede jaar op rij kampioen is geworden. En natuurlijk ook dat we VANWAARDE MuseumWacht de afgelopen 4/5 jaar op de kaart hebben gezet.
 

16:30 uur

Ik sluit mijn dag vaak af met een bakkie koffie voor onderweg naar Nijmegen. Thuisgekomen staat de tafel al gedekt en is het gezamenlijk eten. Twee keer per week ga ik door naar de club om training te geven. Werk probeer ik niet mee naar huis te nemen. Thuis ben ik er voor mijn gezin, familie en vrienden.