Van waarde voor Jordy Weijland

We spreken Jordy Weijland, logistiek medewerker bij VANWAARDE.

Wat houdt jouw functie in en wat maakt het bijzonder?

Eigenlijk ben ik bij alles betrokken wat met logistiek te maken heeft. Van archiefstukken tot kunst. Dat kunnen schimmelbehandelingen zijn, roetschadebehandeling of waterschade. Maar ik kan ook op pad gestuurd worden bij een calamiteit of ik zorg ervoor dat stukken die klaar zijn retour gezonden worden. Er is nooit een week hetzelfde.

Heb je in je persoonlijke leven iets beleefd dat voor jou van grote waarde is?

Van de zomer ben ik met onder andere mijn vader en een vriend met de auto naar Stockholm gereden. Daar hebben we de finale van de Europa League tussen Ajax en Manchester United gezien. Dat was heel waardevol voor me. Eerst probeerden we om via de ‘normale’ weg kaarten te krijgen, maar helaas lukte dat niet. Via heel veel omwegen hebben we uiteindelijk voor meer geld dan gepland de kaarten gekocht. Met de auto zijn we er in een keer naartoe gereden en het was een super ervaring. In Stockholm was een fan zone waar we de dag voor de wedstrijd met de Ajaxieden stonden.

Waarom is het werk dat VANWAARDE doet van belang?

Met name de kunststukken hebben voor klanten vaak een hele grote emotionele waarde. Regelmatig komt het voor dat mensen een ‘nee’ te horen krijgen bij een ander bedrijf en ‘ja’ als ze naar ons komen. Wij kunnen letterlijk van niets weer iets maken. Als je dan de blik in hun ogen ziet als het klaar is, dan is dat wel heel bijzonder.

Is er een specifiek persoon in je leven die heel dierbaar voor je is?

Niet specifiek één iemand. Ik ben echt een familie- en vriendenman. Ik heb wel een grote groep vrienden, maar daarbinnen zijn er dan natuurlijk een paar die me echt dierbaar zijn. Ik ga met een groepje van 3 of 4 altijd naar de wedstrijden van Ajax. Tenzij die op zondag zijn.

Want op zondag kun je niet?

Nee, dan voetbal ik zelf. Ik speel sinds deze zomer in het eerste van a.v.v. Columbia. Voorheen zat ik bij v.v. Beekbergen, daar heb ik heel lang gespeeld. Maar Columbia wilde me graag hebben, dus nu speel ik daar in de voorhoede. En we presteren deze competitie boven verwachting, dus dat is mooi. Sport speelt sowieso een grote rol in mijn leven. Ik train naast de wedstrijd twee keer per week. Dat gaat vrij fanatiek en verder doe ik ook nog aan kickboksen. Naast werk ben ik eigenlijk altijd wel met sport bezig.

Wat betekent VANWAARDE voor jou?

Enerzijds is het natuurlijk gewoon mijn baan waar ik dagelijks naartoe ga, maar aan de andere kant zijn er wel veel bijzondere momenten. Zo kwamen we bij een man thuis die in tientallen jaren een enorme popgeschiedenis had verzameld. Van pop tot rock, echt alles. Hele mooi stukken. Daar was een flinke lekkage geweest. Toen we een hoop spullen hadden hersteld, was het mooi om te zien hoe ontzettend tevreden die man was. Dan ga je toch met een lekker gevoel weer naar huis.

Bezit je iets dat van waarde voor je is?

Niet echt eigenlijk. Als ik erover nadenk, hecht ik minder waarde aan spullen en meer aan gebeurtenissen. Wie weet dat het met spullen komt als ik ouder ben, geen idee.