Modern realisme in museum MORE

Museum MORE beschikt over vele topwerken uit de Nederlandse modern realistische kunst. Naast de vaste collectie zijn er ook tijdelijke wisseltentoonstellingen te zien. Vanaf zondag 15 oktober 2017 t/m 21 januari 2018 is het onder meer genieten van de tentoonstelling Hermanus Berserik – De wereld onder een stolp. De tentoonstelling is een treffende karakterisering, die zowel de breedte van Berseriks repertoire aanduidt als de intimiteit waarmee hij zijn motieven vastlegde. Zijn pretentieloze voorstellingen maken hem tot een van de meest toegankelijke kunstenaars in de Nederlandse kunstgeschiedenis.

Museum MORE heeft tot doel om zijn uitgebreide collectie, een belangrijk deel van ons nationaal erfgoed, te beheren voor toekomstige generaties en permanent voor een breed publiek toegankelijk te maken. En om op die manier de waardering voor Nederlandse realistische topkunst te bevorderen.

Mick Jagger

Rolling Stones-voorman Mick Jagger heeft Museum MORE de dag voor hun optreden in het Gelredome Arnhem een bezoek gebracht. Jagger was onder de indruk van de collectie en dat liet hij blijken in het gastenboek ‘Beautiful castle, picturesque setting’, stond er geschreven, met daaronder zijn handtekening.

Uitgelicht: Carel Willink

Een van de kunstenaars die in de vaste collectie van Museum MORE te zien is, is Carel Willink. Het is de grootste collectie met werken van Willink. Willink wordt gezien als belangrijkste schilder van het magisch realisme. In deze hyperrealistische stijl, die Willink zelf liever imaginair realisme noemde, springt zijn gevoel voor detail in het oog. De situaties zijn onrealistisch, maar nooit onmogelijk. Typerend voor het werk van Willink zijn de woeste, dreigende en vreemd gevormde wolken die vaak een groot deel van het schilderdoek vullen.

Combineer een bezoek aan Museum MORE met Kasteel Ruurlo. Hier staat onder andere een opstelling die het leven en werk toont van Willink.

Restauratie

VANWAARDE heeft enige tijd geleden een selectie schilderijen van Museum MORE naar het atelier in Beekbergen vervoerd. Deze schilderijen zijn door de schilderijrestaurator gereinigd en weer teruggebracht.