Polygon en VANWAARDE gaan gezamenlijk verder

Graag informeren wij u dat VANWAARDE is overgenomen door reconditioneringsbedrijf Polygon. De overname gaat, met terugwerkende kracht, per 1 januari 2019 in. VANWAARDE zal onder haar huidige naam actief blijven. Voor Polygon is de expertise van VANWAARDE op het gebied van restauratie en conservering een passende aanvulling op hun schadehersteldiensten.

Zowel wij als Polygon zijn opgetogen over de overname. Marlies van der Meulen, algemeen directeur van Polygon geeft aan: “Ik ben verheugd dat we nu de samenwerking met VANWAARDE aangaan. Er was vraag in de markt naar de service ‘Document herstel’. Het bleek dat onze klanten, o.a. een wereldwijde speler, behoefte hebben aan dit specialisme. Daarom is het fijn dat we onze klanten nu ook kunnen voorzien in deze service. We worden zo nog meer een full-service dienstverlener”. Voor ons betekent de overname dat er vooral veel mogelijkheden komen om binnen Nederland en internationaal verder te groeien. Onze directeur Jeroen Jochems vertelt: “We werken al veel in België, maar met Polygon, die de nummer één schadehersteller in Duitsland is, gaat daar een wereld voor ons open. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de overige landen waar Polygon actief is.”

Onze dienstverlening kan onderverdeeld worden in 3 specialismen, namelijk beheer, restauratie en calamiteitenondersteuning. Voor Polygon biedt onze expertise de mogelijkheid om ‘Document herstel’ als volledige serviceline aan te bieden. Dit betekent dat Polygon als full-service organisatie een nog completer dienstenpakket krijgt en bij schade het herstel volledig vanuit eigen middelen op kan pakken. Naast reguliere reconditionering, staan onze specialisten ook klaar voor technische reconditionering, droging, lekdetectie, schimmelverwijdering en het herstel van grootschalige en complexe schades. Met de overname groeit het aantal Polygonmedewerkers in Nederland naar circa 170.

Polygon Nederland is onderdeel van de Polygon Group, met het hoofdkantoor in Stockholm, Zweden, en wereldwijd circa 3600 medewerkers. Ons bedrijf was eerder onderdeel van Munters dat in 1955 werd opgericht door Carl Munters. In 1985 werd de afdeling ‘Moisture Control Services’ opgericht. Dit servicebedrijf werd in 2011 verkocht aan PE Triton en ging verder onder de naam Polygon. In Nederland is het hoofdkantoor gevestigd in Alphen aan den Rijn, daarnaast zijn er landelijk verspreid 12 vestigingen. 

De historie van VANWAARDE voert terug naar eind jaren 1970. Onafhankelijk van elkaar startten toen 3 verschillende restauratie ateliers, elk met hun specifieke kwaliteiten. Begin jaren 1990 werd de Documentenwacht opgericht. In 2004 is Jeroen Jochems eigenaar geworden van de Documentenwacht en van Restauratie atelier Sterken B.V.. In de daaropvolgende jaren werd calamiteitendienst Museumwacht B.V. opgericht en werden Restauratie ateliers Helmond en De Tiendschuur overgenomen. Sinds het voorjaar van 2015 werken deze bedrijven gezamenlijk onder de naam VANWAARDE vanuit de vestigingen in Beekbergen en Helmond.