VANWAARDE restaureert een deel van de archeologische collectie van Stedelijk Museum Zwolle

Tijdens een felle brand vorig jaar is de hele collectie van Stedelijk Museum Zwolle besmeurd geraakt met roet. Helicon Conservation Support bv gaat het grootste deel van de 6000 beschadigde objecten van het Stedelijk Museum Zwolle reinigen of restaureren. Daar zijn de restauratoren in november mee begonnen. Eerst is er gekeken naar het soort roet dat erop zit. Er is vastgesteld dat de collectie besmeurd is met een droge roetlaag. wat gebruikelijk is bij korte branden.

Helicon heeft VANWAARDE gevraagd om het archeologische deel van de collectie te reinigen. De afgelopen weken is projectleider Jonny Kievits van VANWAARDE met zijn team in het museum aan de slag geweest om de collectie te reinigen en te verpakken voor transport.

Stedelijk Museum Zwolle is sinds de brand permanent gesloten. Oktober vorig jaar is definitief besloten om het museum op te heffen. De nieuwe stichting Allemaal Zwolle gaat onder andere met het Historisch Centrum Overijssel 'het verhaal van Zwolle' vertellen. Er is op dit moment nog geen volledige duidelijkheid over de bestemming van de huidige collectie van Stedelijk Museum Zwolle.
Onlangs is op de website van de Stentor een video geplaatst over de restauratiewerkzaamheden.