Bezoek Winterpaleis het Loo

Het is bijna zover: op 8 januari 2018 sluit museum Paleis Het Loo de deuren van het hoofdgebouw. Er wordt in drie jaar tijd groot onderhoud uitgevoerd. Ook vindt er een ondergrondse uitbreiding plaats. Er komt zo meer ruimte voor wisseltentoonstellingen en publieksfaciliteiten.

Winterpaleis Het Loo
Er valt nog genoeg te beleven voor Paleis Het Loo de deuren sluit. Het is een bezoekje dan ook nog zeker waard. Het museum is van 16 december tot de sluiting ‘Winterpaleis Het Loo’. In het paleis worden diverse tafels feestelijk gedekt. In de Koetshuizen staan rijtuigen, sleden en auto’s, zoals gebruikt door de Oranjes.

Tijdens Winterpaleis Het Loo zijn op de gedekte tafels indrukwekkende voorbeelden van gevouwen servetten te zien. Doe in de kerstvakantie mee met de workshop en leer zelf een ‘papegaai’, ‘historische keukenmeid’ of ‘lotusbloem’ te vouwen.

Naast de versiering op tafels en de traditioneel versierde kerstbomen is er ook een échte schaatsbaan waar iedereen zich kan vermaken.

Aanwinsten
De collectie is in 2016 uitgebreid met diverse aankopen en schenkingen. Een zeer bijzondere schenking is de nachtjapon van Koningin Wilhelmina uit circa 1895. Deze en andere objecten zijn te zien in de Aanwinstenkamer van Paleis Het Loo en nog te zien tot de sluiting.