Historie

De historie van VANWAARDE voert terug naar eind jaren zeventig. In die tijd zijn Restauratie atelier Helmond B.V., Restauratie atelier De Tiendschuur en Restauratie atelier Sterken B.V. onafhankelijk van elkaar gestart. De ateliers zijn gestart vanuit de behoefte van klanten om het papieren erfgoed te behouden. In de jaren die volgden zijn de ateliers elk met hun eigen specifieke kwaliteiten uitgegroeid tot professionele ateliers, waar particulieren, bedrijven en overheden keer op keer de expertise van de medewerkers nodig hadden. De gemeenschappelijke deler van de ateliers en hun medewerkers is de passie en inzet waarmee het papieren erfgoed wordt geconserveerd.

In de beginjaren negentig is de calamiteitendienst DocumentenWacht opgestart. De wens van veel organisaties was en is tot op de dag van vandaag nog steeds de behoefte aan een 24-uurs calamiteitendienst voor calamiteiten die ontstaan in archieven en depots. Documentenwacht is ook gespecialiseerd in het in-en uithuizen van (grote)archiefruimtes, de bestrijding van schimmels (eventueel middels gammastralen) en ongedierte in depots.

In 2004 is Jeroen Jochems eigenaar geworden van Restauratie atelier Sterken B.V. en Documentenwacht B.V. Vervolgens startte Jeroen Jochems de calamiteitendienst Museumwacht B.V.. Dit bedrijf richt zich op het ontzorgen van musea en particuliere kunstbezitters bij calamiteiten zoals water – en brandschades. In de jaren erna volgde de overname van Restauratie atelier Helmond B.V. en Restauratie atelier De Tiendschuur B.V.

Door de groei van activiteiten, de wens om alle bedrijven verder te professionaliseren en één gezicht naar de klanten te tonen is in het voorjaar van 2015 VANWAARDE ontstaan. Door de bundeling van krachten, ervaring en kennis is de grootste specialist in Nederland ontstaan op het gebied van beheer, restauratie en calamiteitenondersteuning voor alles van waarde.

De drie genoemde ateliers (Restauratie atelier Helmond B.V,. Restauratie atelier De Tiendschuur B.V. en Restauratie atelier Sterken B.V.) zijn opgegaan in

VANWAARDE Restauratie B.V.

Documentenwacht B.V. is opgegaan in

VANWAARDE Documentenwacht B.V.

Museumwacht B.V. is opgegaan in

VANWAARDE Museumwacht B.V.

Hoe de toekomst van VANWAARDE eruit ziet?

VANWAARDE blijft zich ontwikkelen, elke dag weer. Onze medewerkers zorgen ervoor dat uw waardevolle boeken, prenten, charters, archieven, schilderijen, meubels, klokken en andere (kunst)objecten, maar ook volledige collecties in archief –en kunstdepots, met passie en kwaliteit worden behandeld. De ontwikkelingen in onze restauratie- en calamiteitenbranche staan nooit stil. We lopen graag voorop met nieuwe ontwikkelingen, waarbij u als klant een nog betere kwaliteit en/of efficiency kunt ervaren.

De mensen achter VANWAARDE

Jeroen Jochems

Michiel Vrijs

Jonny Kievits

Jeroen Rabelink

Edwin Groenland

Patricia Coumans

Hans van Dooren

Tycho Kloeg

Anita Heusinkveld

Marieke van Engeland

Helma Konink

Enzo de Boer

Matthijs Nijkamp